mask-acne-gel-solartium
mask-acne-gel-produs-solartium

Mask® reprezinta prima recomandare a Ghidurilor Internationale pentru:

 • Tratamentul acneei vulgare usoare pana la moderate (comedoniana)
 • Adjuvant al terapiei orale cu antibiotice in acneea vulgara moderat-severa si severa
 • Mentinerea rezultatelor terapeutice in urma tratamentelor antiacneice combinate

Datorita compozitiei sale, Mask este recomandat ca adjuvant terapiilor specifice pentru fotoimbatranirea cutanata si melasma.

Referinte: 1) New insights into the management of acne: an update from the Global Alliance to Improve Outcomes in Acne group. J Am Acad Dermatol. 2009 May; 60 (5 Suppl):S1-50. 2) Kircik Histologic improvement in photodamage after 12 months of treatment with tretinoin emollient cream (0.02%). J Drugs Dermatol. 2012 Sep;11(9):1036-40. 3) Gilchrest Treatment of photodamage with topical tretinoin: an overview. J Am Acad Dermatol. 1997 Mar;36:S27-36. 4) Rendon M, Dryer L. Investigator-Blinded, Single-Center Study to Evaluate the Efficacy and Tolerability of a 4% Hydroquinone Skin Care System Plus 0.02% Tretinoin Cream in Mild-to-Moderate Melasma and Photodamage. J Drugs Dermatol. 2016 Apr 1;15(4):466-75.

Studile clinice au demonstrat ca datorita formulei sale, tratamentul cu Mask® actioneaza asupra principalilor factori implicati in acneea vulgara:

 • Tretinoin- efect sebostatic si de reducere a secretiei de sebum
 • Tretinoin + acid glicolic- actiune keratolitica si de eliminare a comedoanelor mature
 • Tretinoin- actiune directa asupra microcomedoanelor si inhibarea formarii noilor leziuni acneice
 • Tretinoin + acid glicolic- scadere a cantitatii de pigment melanic si preventia pigmentarii postinflamatorii
 • Tretinoin + acid glicolic- stimulare a regenerarii celulare si preventia cicatricelor postacneice

In studiile clinice, evaluarea rezultatelor s-a facut la 1, 2 si 3 luni de la initierea tratamentului.

In prima luna de tratament, la unii pacienti s-a observat o exacerbare a leziunilor acneice, datorita faptului ca tretinoinul actioneaza si asupra microcomedoanelor, leziunile microscopice nedepistate initial. Acest fenomen este normal si nu este recomandata intreruperea tratamentului.

Studiile de permeabilitate cutanata efectuate în cadrul Departamentului de Științe Farmaceutice din cadrul Universității de Studii din Milano au demonstrat că, datorită asocierii PVA, tretinoinul nu are o absorbtie sistemica relevanta, iar studiile de citotoxicitate prin metoda contactului direct, de sensibilizare alergică și iritație cutanată nu au evidențiat nici o contraindicație pentru utilizarea produsului.

Referinte: 1) H. Gollnick et al Progressive differentiation of human sebocytes in vitro is characterized by increasing cell size and altering antigen expression and is regulated by culture duration and retinoids. Exp Dermatol. 1994 Aug;3(4):151-60. 2) Bikowski JB Mechanisms of the comedolytic and anti-inflammatory properties of topical retinoids. J Drugs Dermatol. 2005 Jan-Feb;4(1):41-7. 3) E H Baldwin et al 40 years of topical tretinoin use in review. J Drugs Dermatol. 2013 Jun 1;12(6):638-42. 4) Bucknall JH, Murdoch PN. Comparison of tretinoin solution and benzoyl peroxide lotion in the treatment of acne vulgaris. Curr Med Res Opin. 1977;5(3):266-8. 5) Universita’ degli Studi di Milano, Istituto di Chimica Farmaceutica e Tossicologica Ex vivo evaluation of skin permeation of Clindamycin and Tretinoin contained in Mask and Mask Plus.

Se recomanda aplicarea 1 data/zi, seara, in strat subtire. Flaconul cu sistem airless este dotat cu un dozator care elibereaza o cantitate de 0,25 ml la fiecare apăsare, asigurand in acest mod cantitatea optima necesara pentru tratament și evitând dispersarea produsului. Pentru tratamentul intregii fete este suficienta o cantitate de 0,75 ml de produs, care se obține prin apasarea de trei ori a dozatorului.. Schimbarea frecventei de aplicare sau utilzarea unei cantitati prea mari de produs nu determina un rezultat mai bun, dar se pot manifesta fenomene iritative care pot determina intreruperea tratamentului. De aceea se recomanda respectarea cu strictete a dozajului si frecventei de aplicare.

Inainte de aplicare, asigurati-va ca pielea curatata si demachiata. Pentru curatarea tenului, utilizati produse blande, fara continut agenti surfactanti si evitati cosmeticele cu efect astringent, abraziv sau exfoliant in timpul tratamentului.

Aplicati gelul in strat subtire pe leziunile acneice sau zona in care apar frecvent acestea, respectand cantitatea eliberata de dozator. Dimineata curatati tenul cu apa calduta si aplicati o crema hidratanta, noncomedogenica, cu factor de protectie solara.

Pentru rezultate optime, se recomanda aplicarea zilnica a gelului pana la obtinerea rezultatului dorit. Nu exista contraindicatii sau limitari in cazul utilizarii prelungite a produsului.

 • Se recomanda respectarea dozajului si frecventei de aplicare mentionate in prospect
 • Nu se recomanda administrarea in caz de hipersensibilitate dovedita la componente
 • Nu exista studii privind siguranta administrarii in sarcina sau alaptare, nu se recomanda in aceasta perioada
 • Evitatati expunerea prelungita la razele UV in timpul tratamentului
 • Utilizati dimineata cosmetice hidratante, cu factor de protectie solara
 • Evitati utilizarea in timpul tratamentului a cosmeticelor exfoliante, abrazive, cu continut de etanol sau cu efect de uscare a pielii
 • Doar pentru uz extern

Polivinil Alcool, Acid Retinoic (Tretinoin), Acid Glicolic, Propilenglicol, PEG-7- Gliceril Cocoat, Aminometilpropanol, Hidroxietil celuloza, Imidazolidinil uree, Disodium Edta, BHT, Apă.

AMBALAJ: Flacon airless cu 30 ml gel

Mask® este un preparat antiacneic care contine substante medicamentoase recomandate in tratamentul acneei vulgare usoare pana la moderate, asociate cu puncte albe sau negre (comedoniana). Mask® este o combinatie unica de retinoid farmaceutic, Tretinoin, intr-o concentratie optima de 0.02%, potrivita si tenului mai sensibil, in asociere cu Acidul Glicolic 4%, un AHA cu actiune exfolianta care ajuta la eliminarea mai rapida a leziunilor acneice, prevenind totodata formarea petelor sau cicatricelor postacneice.

Aceste substante sunt asociate unui biopolimer activ, neocluziv, Polivinil Alcool, un nou sistem pentru eliberarea controlata a principiilor active, pentru cresterea tolerantei la Tretinoin si pentru a preveni absorbtia sistemica a principiilor active la nivel sistemic si reactiile adverse de tip intarziat care se pot manifesta in urma administrarii prelungite a retinoizilor farmaceutici.

Mask gel este un dispozitiv medical certificat CE, aprobat de Institutul Superior de Sanatate din Italia si de Ministerul Sanatatii din Romania.

Laboratoarele Farmaceutice Krymi, Italia.