Mask® Repair este o emulsie usoara, recomandata pentru ingrijirea tenului gras, sensibil, afectat de acnee sau foliculita.  Este recomandat pentru ingrijirea zilnica a tenui gras, sensibil, pentru mentinerea rezultatelor terapeutice si ca adjuvant al tratamentelor specifice antiacneice cu antibiotice locale sau orale.

Produsul este indicat in special pentru pielea adolescentilor, sensibila si intoleranta la alte substante.

Mask® Repair este un dermocosmetic destinat tenului gras, sensibil, special creat pentru utilizarea concomitenta cu produsul de tratament Maskrym®.

Mask® Repair are o actiune complexa, datorita sinergiei intre acidul salicilic si sulful sub forma lichida, ambele principii avand proprietati emoliente si dermopurificante. In particular, actiunea keratolitica a acidului salicilic accelereaza eliminarea celulelor moarte de la suprafata pielii, favorizand eliberarea comedoanelor de continutul de sebum acumulat si eliminarea petelor pigmentare in urma acneei.

Mask® Repair mentine pielea in conditii ideale de igiena, contribuind la impiedicarea inmultirii bacteriilor patogene datorita proprietatilor antimicrobiene ale sulfului si niacinamidei, cu efect si de reducere a petelor sau sebumului in exces. Asocierea niacinamidei cu acidul gliciretinic contribuie la reducerea inflamatiei si rosetii, pevenind totodata pigmentarea postinflamatorie.

In asociere cu antibioticele utilizate in tratamentul acneei, Mask® Repair ajuta la eliminarea mai rapida a cosurilor, crescand eficienta tratamentului, fiind totodata bine tolerat si de tenul sensibil.

Referinte: 1) Zander E Treatment of acne vulgaris with salicylic acid pads. Clin Ther. 1992;14(2):247-53. 2) Touitou E et al Efficacy and tolerability of clindamycin phosphate and salicylic acid gel in the treatment of mild to moderate acne vulgaris. Journal of the European Academy of Dermatology & Venereology 2008;22(5):629-31. 3) Gupta AK The use of sulfur in dermatology. J Drugs Dermatol. 2004 Jul-Aug;3(4):427-31. 4) Wohlrab J Niacinamide – mechanisms of action and its topical use in dermatology. Skin Pharmacol Physiol. 2014;27(6):311-5. 5) Hakozaki T et al he effect of niacinamide on reducing cutaneous pigmentation and suppression of melanosome transfer. Br J Dermatol. 2002 Jul;147(1):20-31. 6) R.Finney et al The anti-inflammatory activity of glycyrrhetinic acid and derivates. J Pharmacy Paharmacology 1958; 10 (1): 613-620. 7) Long DR et al 18β-Glycyrrhetinic acid inhibits methicillin-resistant Staphylococcus aureus survival and attenuates virulence gene expression. Antimicrob Agents Chemother. 2013 Jan;57(1):241-7.

Aplicati seara pe zonele cu probleme si masati usor pana la absorbirea completa a produsului. Produsul are un efect keratolitic important, se recomanda evitarea expunerii prelungite la soare si utilizarea in paralel a unei creme cu factor de protectie eficient.

Pentru a creste siguranta pacientilor si doar pentru dermocosmeticele cu termen de valabilitate mai mare de 30 de luni, a fost introdus un indicator de calitate pe ambalajul primar care specifica perioada in care produsul isi mentine intacte proprietatile, eficienta si tolerabilitatea dupa deschidere, in contact cu mediu exterior, daca este utilizat si depozitat corect.

Acest indicator se numeste PaO, un acronim din limba engleza (Period Alter Opening), insciptionat pe ambalajul primar si secundar al produsului. De exemplu, 12M inseamna ca produsul este garantat minim 12 luni dupa deschidere.

Toata lina de produse Mask ingrijire sub simbolul PaO un chenar unde poate fi mentionata data la care a fost deschis produsul.

Tub cu 50 ml emulsie

Aqua, Cetearyl Isononanoate, Niacinamide, PEG-75 Stearate, Glyceryl Stearate, Salicylic Acid, Cetyl Alcohol, Butyrospermum Parkii Butter, Cetearyl Alcohol, Glycerin, Allantoin, Retinyl Palmitate, Cyclopentasiloxane, Sulfur, Polysorbate 80, C30-45 Alkyl Cetearyl Dimethicone Crosspolymer, Glycyrrhetinic Acid, Lecithin, Tocopherol, Ascorbyl Palmitate, Citric Acid, Dipropylene Glycol, Caprylyl Glycol, Glyceryl Laurate, Disodium EDTA.

Mask® Repair este un preparat dermocosmetic sub forma de emulsie seboregulatoare destinata tenului gras, sensibil, cu imperfectiuni superficiale cauzate de acnee sau foliculita. Cu o baza lipsita de parfum, surfactanti sau substante ocluzive si comedogenice, produsul este indicat in special pentru pielea adolescentilor, sensibila si intoleranta la alte substante.

Mask® Repair este o formula unica, care combina patru principii active utilizate frecvent in ingrijirea tenului acneic: ACIDUL SALICILIC, intr-o concentratie importanta, un beta-hidroxi acid bine tolerat, este utilizat frecvent in acneea vulgara datorita proprietatilor sale exfoliante si de eliberare a foliculului de excesul de sebum, contrinuind la eliminarea mai rapida a cosurilor si prevenind petele pigmentare; BIOSULFUR FLUID, sulf sub forma fluida pentru penetrarea mai usoara a stratului corns al pielii, este un principiu activ extrem de utilizat in acnee datorita proprietatilor sale purifiante, seboregulatoare si keratolitice; NIACINAMIDA, o forma a vitaminei B3 cunoscuta cu activitate dovedita impotriva bacteriilor implicate in acnee, cu efect antimicrobian, antiinflamator si depigmentant, contribuie la reducerea leziunilor inflamatorii si petelor pigmentare; ACIDUL GLICIRETINIC, extras din radacinile lemnului dulce (Glycyrrhiza Glabra), ajuta la reducerea inflamatiei si iritatiei, avand si efect antimicrobian.

Mask® Repair este un dermocosmetic destinat tenului gras, sensibil, special creat pentru utilizarea concomitenta cu produsul de tratament Maskrym®.

Laboratoarele Farmaceutice Krymi, Italia.