Angajamentul nostru in timpul pandemiei de Coronavirus

Pandemia de Coronavirus continua sa afecteze major numeroase state la nivel mondial, iar sanatatea a devenit in prezent o prioritate absoluta pentru toata lumea.

Astfel, in lupta cu COVID-19, pe perioada starii de urgenta, am respectat recomandarile autoritatilor si am ales izolarea sociala pentru intreaga echipa, singura metoda recomandata pentru stoparea raspandirii acestui virus. Echipa noastra a lucrat la domiciliu timp de 2 luni, perioada in care am mentinut permanent contactul cu producatorii si partenerii nostri locali si internationali pentru a ne asigura ca pacientii pot beneficia in continuare de tratamentele noastre inovative.

In ciuda contextului actual nefavorabil, ne mentinem angajamentul si depunem toate eforturile pentru a facilita accesul medicilor si pacientilor la terapii noi, inovative si continuam sa sprijinim progresul pe piata farmaceutica din Romania.

Respectam toate masurile de siguranta recomandate de autoritati si continuam sa fim responsabili si sa contribuim la cresterea calitatii vietii pacientilor din Romania.

Simpozion GSEBA® in cadrul Conferintei “Zilele Dermatologiei la Sibiu” 2020

Vineri, 6 martie 2020, in cadrul Conferintei “Zilele Dermatologiei la Sibiu” a avut loc simpozionul “GSEBA®: Antiinflamator de noua generatie pentru tratamentul dermatitelor si profilaxia recidivelor”, sustinut de dna Prof. Univ. Dr. Maria ROTARU, sefa sectiei Clinice Dermatologie a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Sibiu si sef de Disciplina la Facultatea de Medicina a UMF “Lucian Blaga” Sibiu.

In cadrul evenimentului a fost prezentat cel mai nou preparat topic, GSEBA®, pe baza de GSH-C4 0.4%, Acid Hialuronic 0.25% si Tocoferol pentru tratamentul dermatitelor de etiologie diversa si profilaxia recidivelor, precum si s-a evaluat eficienta si siguranta administrarii produsului la pacientii cu dermatita seboreica usoara, moderata si severa de la nivelul fetei. Tratamentul s-a demonstrat bine tolerat de toti pacientii, nu au fost raportate efecte adverse, iar evaluarea pacientilor dupa 2 luni de la finalizarea tratamentului a evidentiat ca niciun pacient nu a recidivat dupa tratament.

GSEBA® este un nou agent antiinflamator cu un mecanism unic de actiune si profil superior de siguranta, fiind sigur in utilizarea si la copiii sub 2 ani. Produsul este disponibil in farmaciile din toata tara.

Un nou produs inovator in portofoliul companiei Solartium Group

In curand un nou produs inovator Solartium va fi lansat pe piata din Romania.

Produsul este adresat specialitatii de Nefrologie si indicat pacientilor cu afectiuni renale, cu scopul de a-si echilibra balanta acido-bazica din organism.

Misiunea companiei Solartium este de a facilita accesul pacientilor la terapii noi, cu scopul de a imbunatati protocoalele terapeutice actuale si a creste calitatea vietii.

Dezbatere privind cancerele de piele non-melanocitare si precursorilor sai, 5 februarie 2020, Bucuresti

In data de 5 februarie 2020 a avut loc la Hotel Capital Plaza din Bucuresti o dezbatere privind metodele de diagnostic si tratament ale cancerelor de piele non-melanocitare si precursorilor sai, sustinuta de Conf. Univ. Dr. Catalin Popescu, UMF „Carol Davila” Bucuresti.

In cadrul evenimentului s-a abordat tematica privind rolul dermatologului in depistarea cancerelor non-melanocitare si a precursorilor sai, a keratozei actinice, cat si importanta tratamentului precoce a keratozei actinice pentru preventia carcinomuui scuamocelular invaziv.

Keratoza actinica este un stadiu precoce al unui cancer cutanat ce apare ca rezultat al expunerii cronice la radiatiile solare (agresiunea actinica) si reprezinta cea mai comuna leziune a pielii cu cel mai mare potential malign. Afectiunea mai este denumita si neoplazie intraepitaliala cu origine keratinocitara care poate progresa catre carcinom scuamocelular invaziv.

AKTIN® este o inovatie in tratamentul keratozei actinice si cancerizarii campului. Studiile clinice au demonstrat ca Piroxicamul din compozitia produsului scade proliferarea anormala a keratinocitelor, stopeaza progresia tumorala si previne invazia tumorala. Aktin® este o formula unica, brevetata, care s-a demonstrat eficienta in eliminarea keratozelor vizibile, dar si pentru reducerea simptomatologiei specifice de la nivelul campului de cancerizare (eritem, atrofie, senzatie de arsura).

Aktin® este un dispozitiv medical certificat CE si aprobat de Ministerul Sanatatii din Romania, disponibil in farmaciile din toata tara.

Vezi detalii despre produs

Lansare MASK® si MASK® PLUS in Rep. Moldova, miercuri, 13 noiembrie 2019

Miercuri, 13 noiembrie 2019, Solartium Pharma a lansat oficial in Republica Moldova produsele MASK® gel, unicul produs medical pe baza de Tretinoina din Rep. Moldova si MASK® PLUS gel, unica combinatie Tretinoina + Clindamicina.Ambele tratamente reprezinta prima linie de tratament in acneea vulgara, fiindrecomandate de cele mai recente ghiduri terapeutice europene si americane.

Evenimentul de lansare a reunit peste 100 medici dermatologi si cosmetologi din Republica Moldova si s-a desfasurat la Courtyard by Marriott Hotel din Chisinau, sub egida Societatii de Dermatologie din Republica Moldova, prezidat de Presedintele acesteia, Conf. Univ. Dr. Mircea BETIU.

Invitati speciali la acest eveniment, dl. Prof. Univ. Dr. Calin GIURCANEANU, Presedintele Societatii Romane de Dermatologie, impreuna cu dl. Dr. Alin NICOLESCU, Secretar General SRD, au prezentat beneficiile tratamentului cu Tretinoina (Mask®gel) si combinatiei Tretinoina + Clindamicina (Mask®Plus gel) la pacientii cu acnee usoara si moderata, cat si dovezile clinice care stau la baza celor doua tratamente.

Mask® gel si Mask®Plus gel sunt produse medicale cu inalt profil de siguranta si tolerabilitate, fabricate in Italia si aprobate de Institutul Superior de Sanatate din Italia si de Ministerul Sanatatii din Romania si Republica Moldova.

Incepand din 15 noiembrie, produsele Mask® gel si Mask® Plus gel sunt disponibile si in farmaciile din Republica Moldova.

INOGEST®: Managementul sindromului determinat de ovarele polichistice

Solartium Group a participat in perioada 17-18 octombrie 2019 la cel de-al XVl-lea Congres National al Societatii Romane de Uroginecologie, in cadrul caruia a organizat simpozionul stiintific cu titlul: “Managementul sindromului determinat de ovarele polichistice”. Lectorul acestui eveniment a fost dna. prof. univ. dr. Elvira Bratila care a prezentat medicilor participanti din diferite specialitati medicale beneficiile administrarii terapiei Inogest® la pacientele cu sindrom de ovar polichistic, dar si la barbatii afectati de subfertilitate.

Inogest® este o formula inovativa bazata pe efectul sinergic al substantelor componente (mio-inozitol, N-acetil-cisteina, acid folic si Nutriose® fibra), conceput si destinat pacientelor cu sindrom de ovar polichistic sau barbatilor cu subfertilitate masculina al caror regim nu poate fi realizat numai prin modificarea dietei normale. Produsul poate fi administrat ca monoterapie sau in asociere cu alte proceduri medicale, avand o siguranta si o tolerabilitate buna.

Simpozion Inogest® Congresul National de Medicina Perinatala, 2019

Vineri, 27 septembrie 2019, a avut loc in cadrul celui de-al XIII-lea Congres National de Medicina Perinatala, simpozionul stiintific cu titlul “Managementul sindromului ovarelor micropolichistice” sustinut de Prof. univ. dr. Daniel MURESAN (Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Cluj, UMF „Iuliu Hatieganu” Cluj-Napoca).
In cadrul evenimentului au fost prezentate eficienta dovedita clinic si beneficiile administrarii produsului Inogest® la pacientele cu sindrom de ovare polichistice, dar si barbatilor cu subfertilitate masculina.
Complex unic ce contine 4 componente care actioneaza sinergic, in doze eficiente, Inogest® reprezinta un nou concept inovativ ce restabileste ciclicitatea menstruala, creste rata ovulatiei si rata sarcinilor spontane, imbunatateste eficacitatea procedurilor FIV, fiind totodata si un tratament eficient pentru acnee si hirsutism. Datorita compozitiei sale unice, Inogest reprezinta o alternativa eficienta si sigura si pentru pacientii barbati care manifesta subfertilitate masculina si necesita imbunatatirea parametrilor spermei.
Produsul este disponibil in farmaciile din toata tara.

Terapia Lactiferon® Derma prezentata in cadrul Simpozionului de Vara de Dermatologie, Bucuresti

In data de 23 august 2019, la Biblioteca Centrala Universitara Carol I Bucuresti, a avut loc prezentarea “Administrarea orala a unui preparat combinat pe baza de lactoferina, zinc, nicotinamida si cupru (Lactiferon® Derma): o alternativa eficienta si sigura la pacientii cu acnee vulgara si rozacee.” Evenimentul a avut loc in cadrul Simpozionului De Vara de Dermatologie, desfasurat in perioada 23-25 august 2019, sub egida Asociatiei Romane de Dermatologie Pediatrica.

Prezentarea a fost sustinuta de dna. Prof. Univ. Dr. Simona-Roxana GEORGESCU, Sef Clinica de Dermatologie din cadrul Spitalulului de Boli Infectioase si Tropicale „V. Babes” Bucuresti, care a prezentat beneficiile administrarii pe cale orala a Lactiferon® Derma la pacientii cu acnee vulgara si rozacee.

Datorita compozitiei sale unice, Lactiferon® Derma reprezinta o alternativa eficienta si sigura in cazurile usoare si moderate la medicatia sistemica antiacneica pe baza de antibiotic sau isotretinoin. Tratamentul s-a demonstrat bine tolerat de toti pacientii, fara risc de dezvoltare a rezistentei bacteriene sau reactii adverse pe cale generala.

Lactiferon® Derma este disponibil in farmaciile din Romania incepand din luna ianuarie 2019.

Lansare GSEBA®, tratamentul inovator al dermatitelor in cadrul Congresului Societatii Romane de Dermatologie, Sinaia 2019

Inflamatia reprezinta procesul fiziologic de aparare a integritatii organismului impotriva agresiunilor interne sau externe; implica dezvoltarea unui raspuns imun mediat celular, cu scopul de a elimina sau limita proliferarea agentului patogen. In general mecanismele de reglare ale raspunsului imun functioneaza normal, dar la anumiti pacienti se prezinta o serie de anomalii in reglarea acestui proces, rezultand un raspuns necontrolat/exagerat al imunitatii innascute, cu productie excesiva de citokine proinflamatorii, exacerbare a inflamatiei locale si dezvoltare a bolilor autoinflamatorii cronice.

Studiile clinice au demonstrat ca scaderea concentratiei intracelulare de glutation (GSH) reprezinta primul pas pentru activarea raspunsului inflamator1,2,3. GSH este principalul compus tiolic neproteic, prezent in celulele umane; este o tripeptida compusa din aminoacizii cisteina, acid glutamic si glicina, legate impreuna. GSH are un rol esential in mentinerea balantei normale intracelulare intre statusul oxidat si cel redus al celulelor: regleaza numeroase procese vitale precum sinteza si repararea ADN-ului, sinteza proteinelor si activarea/reglarea proceselor enzimatice. Pe langa actiunea sa antioxidanta, GSH s-a demonstrat o molecula-cheie a imunitatii, cu un rol important in refacerea balantei Th1/Th2 in favoarea Th1 si reglare a procesului inflamator.4,5,6

Studii recente in vitro si in vivo7,8 au demonstrat ca aportul exogen de GSH- C4 (Glutation Butiric), un nou derivat de sinteza al glutationului redus, reface concentratia optima de GSH, inhiba peroxidarea lipidica, reduce inflamatia si reechilibreaza mecanismele de aparare imuna impotriva agentilor patogeni. Studiile efectuate9 au evidentiat superioritatea GSH-C4 versus GSH liber sau alti derivati de sinteza ai glutationului. Spre deosebire de GSH, GSH-C4 are capacitatea de a penetra membrana plasmatica si, dupa oxidare, se elimina integral din celula, fara a lasa reziduri toxice care pot activa mecanismele inflamatiei.

Recent un grup de cercetatori din Italia au investigat potentialul terapeutic al GSH-C4 in tratamentul dermatitei seboreice de diferite grade de severitate. S-a evaluat eficienta si siguranta administrarii unui nou preparat topic pe baza de GSH-C4 0.4%, Acid Hialuronic 0.25% si Tocoferol (GSEBA® crema – Krymi Lab.) la pacientii cu dermatita seboreica (DS) usoara, moderata si severa de la nivelul fetei. GSEBA® crema s-a aplicat de 2 x/zi in primele 15 zile apoi 1 data/zi timp de 15 zile. Rezultatele administrarii preparatului timp de 1 luna au fost foarte bune: inca din prima saptamana de administrare s-a observat o reducere vizibila a eritemului si scuamelor, cu eliminare completa a tuturor leziunilor dupa 3 saptamani la pacientii cu forme usoare si 4 saptamani la pacientii cu DS de grad moderat sau sever. Evaluarea la 3 luni dupa finalizarea tratamentului a evidentiat lipsa recidivelor la toti pacientii, autorii concluzionand ca tratamentul este benefic si pentru preventia recidivelor DS. In ceea ce priveste profilul de siguranta, nu au fost raportate efecte adverse, tratamentul fiind bine tolerat de toti pacientii.

GSEBA® este un nou preparat farmaceutic imunomodulator si antiinflamator, cu un mecanism unic de actiune si profil superior de siguranta, indicat in tratamentul dermatitelor de etiologie diversa si preventia recidivelor acestora.

Lansarea GSEBA® in Romania va avea loc in cadrul unui simpozion stiintific sustinut de dl. Prof. Dr. Calin Giurcaneanu, Presedinte SRD si dl. Dr. Alin Nicolescu, Secretar General al SRD, care va avea loc joi, 26 septembrie 2019 la Congresul National al Societatii Romane de Dermatologie de la Sinaia.

Produsul va fi disponibil in farmaciile din Romania din luna noiembrie 2019.

Referinte: 1) Haddad JJ. Cytokines Cell Mol Ther. (2000) 6:177–87. 2) Morris G Mol Neurobiol. (2014) 50:1059–84. 3) Nadeem A Int Immunopharmacol. (2014) 22:222–9. 4) Droge W Proc Nutr Soc. (2000) 59:595–600. 5) Haddad JJ Mol Immunol. (2005) 42:987–1014. 6. Limongi D Oxid Med Cell Longev.(2016). 2016:6547248. 7) Fraternale A et al. Vaccine. 2010;28:7676‐7682. 8) Paoletti MF et al. Vaccine. 2011;29:6823‐6829. 9) Palamara A.T. et al Antivir Chem Chemother. 2004 Mar;15(2):83-91.

PHysiuric®: O noua abordare terapeutica a pacientului cu hiperuricemie si guta

In luna iunie Solartium a lansat pe piata din Romania produsul Physiuric®, o noua terapie inovativa pentru reducerea hiperuricemiei la pacientul cu guta.Cu o incidenta in crestere in tarile civilizate, guta (artrita gutoasa) se dezvolta la aproximativ 20% dintre pacientii cu hiperuricemie. Pe langa o dieta saraca in purine si schimbarea stilului de viata, administrarea medicamentelor pentru reducerea sintezei de acid uric reprezinta o practica curenta la pacientii cu guta. Totusi este demonstrat clinic ca 90% dintre pacienții cu hiperuricemie au o excretie renala redusa a acidului uric si doar 10% dintre acestia produc acid uric in exces, de aceea administrarea unui preparat care faciliteaza eliminarea acidului uric devine obligatorie la pacientii cu guta.
Physiuric® reprezinta o noua terapie care, administrata singular sau in asociere cu medicatia curenta, contribuie la cresterea eliminarii renale a acidului uric si reducerea hiperuricemiei. Fiecare plic de Physiuric® contine 25mEq de ioni de citrat sub forma de citrat tribazic de potasiu (echivalent a 975 mg de potasiu, 49% DZR), un puternic alcalinizant urinar care favorizeaza dizolvarea si eliminarea acidului uric in exces.
Physiuric® este recomandat pentru cresterea excretiei renale ale acidului uric si reducerea hiperuricemiei, preventia noilor atacuri de guta si profilaxia calculilor renali de acid uric. Se poate asocia unei diete cu un continut sarac de purine sau medicatiei pe baza de inhibitori ai sintezei de acid uric, pentru cresterea eficientei tratamentelor actuale si protejarea functiei renale la pacientii cu hiperuricemie si guta.

Produsul este disponibil in farmaciile din toata tara.

vezi detalii despre produs

 

1 2 3 7