Simpozion Inogest® in cadrul Congresului National de Medicina Perinatala, Cluj-Napoca

Vineri, 27 septembrie 2019, a avut loc in cadrul celui de-al XIII-lea Congres National de Medicina Perinatala, simpozionul stiintific cu titlul “Managementul sindromului ovarelor micropolichistice” sustinut de Prof. univ. dr. Daniel MURESAN (Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Cluj, UMF „Iuliu Hatieganu” Cluj-Napoca).
In cadrul evenimentului au fost prezentate eficienta dovedita clinic si beneficiile administrarii produsului Inogest® la pacientele cu sindrom de ovare polichistice, dar si barbatilor cu subfertilitate masculina.
Complex unic ce contine 4 componente care actioneaza sinergic, in doze eficiente, Inogest® reprezinta un nou concept inovativ ce restabileste ciclicitatea menstruala, creste rata ovulatiei si rata sarcinilor spontane, imbunatateste eficacitatea procedurilor FIV, fiind totodata si un tratament eficient pentru acnee si hirsutism. Datorita compozitiei sale unice, Inogest reprezinta o alternativa eficienta si sigura si pentru pacientii barbati care manifesta subfertilitate masculina si necesita imbunatatirea parametrilor spermei.
Produsul este disponibil in farmaciile din toata tara.

Terapia Lactiferon® Derma prezentata in cadrul Simpozionului de Vara de Dermatologie, Bucuresti

In data de 23 august 2019, la Biblioteca Centrala Universitara Carol I Bucuresti, a avut loc prezentarea “Administrarea orala a unui preparat combinat pe baza de lactoferina, zinc, nicotinamida si cupru (Lactiferon® Derma): o alternativa eficienta si sigura la pacientii cu acnee vulgara si rozacee.” Evenimentul a avut loc in cadrul Simpozionului De Vara de Dermatologie, desfasurat in perioada 23-25 august 2019, sub egida Asociatiei Romane de Dermatologie Pediatrica.

Prezentarea a fost sustinuta de dna. Prof. Univ. Dr. Simona-Roxana GEORGESCU, Sef Clinica de Dermatologie din cadrul Spitalulului de Boli Infectioase si Tropicale „V. Babes” Bucuresti, care a prezentat beneficiile administrarii pe cale orala a Lactiferon® Derma la pacientii cu acnee vulgara si rozacee.

Datorita compozitiei sale unice, Lactiferon® Derma reprezinta o alternativa eficienta si sigura in cazurile usoare si moderate la medicatia sistemica antiacneica pe baza de antibiotic sau isotretinoin. Tratamentul s-a demonstrat bine tolerat de toti pacientii, fara risc de dezvoltare a rezistentei bacteriene sau reactii adverse pe cale generala.

Lactiferon® Derma este disponibil in farmaciile din Romania incepand din luna ianuarie 2019.

Lansare GSEBA®, tratamentul inovator al dermatitelor in cadrul Congresului Societatii Romane de Dermatologie, Sinaia 2019

Inflamatia reprezinta procesul fiziologic de aparare a integritatii organismului impotriva agresiunilor interne sau externe; implica dezvoltarea unui raspuns imun mediat celular, cu scopul de a elimina sau limita proliferarea agentului patogen. In general mecanismele de reglare ale raspunsului imun functioneaza normal, dar la anumiti pacienti se prezinta o serie de anomalii in reglarea acestui proces, rezultand un raspuns necontrolat/exagerat al imunitatii innascute, cu productie excesiva de citokine proinflamatorii, exacerbare a inflamatiei locale si dezvoltare a bolilor autoinflamatorii cronice.

Studiile clinice au demonstrat ca scaderea concentratiei intracelulare de glutation (GSH) reprezinta primul pas pentru activarea raspunsului inflamator1,2,3. GSH este principalul compus tiolic neproteic, prezent in celulele umane; este o tripeptida compusa din aminoacizii cisteina, acid glutamic si glicina, legate impreuna. GSH are un rol esential in mentinerea balantei normale intracelulare intre statusul oxidat si cel redus al celulelor: regleaza numeroase procese vitale precum sinteza si repararea ADN-ului, sinteza proteinelor si activarea/reglarea proceselor enzimatice. Pe langa actiunea sa antioxidanta, GSH s-a demonstrat o molecula-cheie a imunitatii, cu un rol important in refacerea balantei Th1/Th2 in favoarea Th1 si reglare a procesului inflamator.4,5,6

Studii recente in vitro si in vivo7,8 au demonstrat ca aportul exogen de GSH- C4 (Glutation Butiric), un nou derivat de sinteza al glutationului redus, reface concentratia optima de GSH, inhiba peroxidarea lipidica, reduce inflamatia si reechilibreaza mecanismele de aparare imuna impotriva agentilor patogeni. Studiile efectuate9 au evidentiat superioritatea GSH-C4 versus GSH liber sau alti derivati de sinteza ai glutationului. Spre deosebire de GSH, GSH-C4 are capacitatea de a penetra membrana plasmatica si, dupa oxidare, se elimina integral din celula, fara a lasa reziduri toxice care pot activa mecanismele inflamatiei.

Recent un grup de cercetatori din Italia au investigat potentialul terapeutic al GSH-C4 in tratamentul dermatitei seboreice de diferite grade de severitate. S-a evaluat eficienta si siguranta administrarii unui nou preparat topic pe baza de GSH-C4 0.4%, Acid Hialuronic 0.25% si Tocoferol (GSEBA® crema – Krymi Lab.) la pacientii cu dermatita seboreica (DS) usoara, moderata si severa de la nivelul fetei. GSEBA® crema s-a aplicat de 2 x/zi in primele 15 zile apoi 1 data/zi timp de 15 zile. Rezultatele administrarii preparatului timp de 1 luna au fost foarte bune: inca din prima saptamana de administrare s-a observat o reducere vizibila a eritemului si scuamelor, cu eliminare completa a tuturor leziunilor dupa 3 saptamani la pacientii cu forme usoare si 4 saptamani la pacientii cu DS de grad moderat sau sever. Evaluarea la 3 luni dupa finalizarea tratamentului a evidentiat lipsa recidivelor la toti pacientii, autorii concluzionand ca tratamentul este benefic si pentru preventia recidivelor DS. In ceea ce priveste profilul de siguranta, nu au fost raportate efecte adverse, tratamentul fiind bine tolerat de toti pacientii.

GSEBA® este un nou preparat farmaceutic imunomodulator si antiinflamator, cu un mecanism unic de actiune si profil superior de siguranta, indicat in tratamentul dermatitelor de etiologie diversa si preventia recidivelor acestora.

Lansarea GSEBA® in Romania va avea loc in cadrul unui simpozion stiintific sustinut de dl. Prof. Dr. Calin Giurcaneanu, Presedinte SRD si dl. Dr. Alin Nicolescu, Secretar General al SRD, care va avea loc joi, 26 septembrie 2019 la Congresul National al Societatii Romane de Dermatologie de la Sinaia.

Produsul va fi disponibil in farmaciile din Romania din luna noiembrie 2019.

Referinte: 1) Haddad JJ. Cytokines Cell Mol Ther. (2000) 6:177–87. 2) Morris G Mol Neurobiol. (2014) 50:1059–84. 3) Nadeem A Int Immunopharmacol. (2014) 22:222–9. 4) Droge W Proc Nutr Soc. (2000) 59:595–600. 5) Haddad JJ Mol Immunol. (2005) 42:987–1014. 6. Limongi D Oxid Med Cell Longev.(2016). 2016:6547248. 7) Fraternale A et al. Vaccine. 2010;28:7676‐7682. 8) Paoletti MF et al. Vaccine. 2011;29:6823‐6829. 9) Palamara A.T. et al Antivir Chem Chemother. 2004 Mar;15(2):83-91.

PHysiuric®: O noua abordare terapeutica a pacientului cu hiperuricemie si guta

In luna iunie Solartium a lansat pe piata din Romania produsul Physiuric®, o noua terapie inovativa pentru reducerea hiperuricemiei la pacientul cu guta.Cu o incidenta in crestere in tarile civilizate, guta (artrita gutoasa) se dezvolta la aproximativ 20% dintre pacientii cu hiperuricemie. Pe langa o dieta saraca in purine si schimbarea stilului de viata, administrarea medicamentelor pentru reducerea sintezei de acid uric reprezinta o practica curenta la pacientii cu guta. Totusi este demonstrat clinic ca 90% dintre pacienții cu hiperuricemie au o excretie renala redusa a acidului uric si doar 10% dintre acestia produc acid uric in exces, de aceea administrarea unui preparat care faciliteaza eliminarea acidului uric devine obligatorie la pacientii cu guta.
Physiuric® reprezinta o noua terapie care, administrata singular sau in asociere cu medicatia curenta, contribuie la cresterea eliminarii renale a acidului uric si reducerea hiperuricemiei. Fiecare plic de Physiuric® contine 25mEq de ioni de citrat sub forma de citrat tribazic de potasiu (echivalent a 975 mg de potasiu, 49% DZR), un puternic alcalinizant urinar care favorizeaza dizolvarea si eliminarea acidului uric in exces.
Physiuric® este recomandat pentru cresterea excretiei renale ale acidului uric si reducerea hiperuricemiei, preventia noilor atacuri de guta si profilaxia calculilor renali de acid uric. Se poate asocia unei diete cu un continut sarac de purine sau medicatiei pe baza de inhibitori ai sintezei de acid uric, pentru cresterea eficientei tratamentelor actuale si protejarea functiei renale la pacientii cu hiperuricemie si guta.

Produsul este disponibil in farmaciile din toata tara.

vezi detalii despre produs

 

Lactiferon® Derma, prezent si in cadrul Conferintei Asociatiei Dermatologilor din Oltenia

Sambata, 11 mai 2019, a avut loc in cadrul Conferintei Asociatiei Dermatologilor din Oltenia, desfasurat  in perioada 10-11 mai 2019 la Baile Govora,  simpozionul “Administrarea orala a unui preparat combinat pe baza de lactoferina, zinc, nicotinamida si cupru (Lactiferon® Derma): o alternativa eficienta si sigura la pacientii cu acnee vulgara si rozacee”.

Evenimentul a fost sustinut de Prof. univ. dr. Virgil Patrascu, seful Clinicii de Dermatologie SCJU Craiova, care a prezentat medicilor dermatologi prezenti beneficiile administrarii pe cale orala a Lactiferon® Derma, ca alternativa de tratament mai sigura in forme usoare si moderate ale acneei vulgare si rozacee la antibiotice sau retinoizi sistemici, in asociere cu preparatele topice specifice.

Lactiferon® Derma reprezinta cea mai noua terapie sistemica in tratamentul acneei vulgare si rozacee, cu eficienta si siguranta demonstrata clinic. Datorita combinatiei unice de principii active, Lactiferon® Derma are proprietati importante antibacteriene, antiinflamatoare si antiseboreice, fiind totodata sigur si bine tolerat de majoritatea pacientilor

Studii clinice recente au demonstrat ca administrarea orala a 1-2 comprimate pe zi timp de 3 luni a redus semnificativ numarul de leziuni inflamatorii si noninflamatorii, cat si secretia de sebum, nefiind raportate efecte adverse, iar rezultatele au fost vizibile inca din prima luna de tratament.

Lactiferon® Derma este disponibil in farmaciile partenere din toata tara.®

vezi detalii despre produs

 

Simpozion Solartium Group in cadrul Conferintei “Primavara Dermatologica Ieseana” 2019 ”

Solartium Group a participat in perioada 10-14 aprilie 2019, in calitate de partener, la cea de-a VIII-a editie a Manifestarii Stiintifice Nationale cu participare Internationala „Primavara Dermatologica Ieseana”, desfasurata la Hotel International din Iasi.

A doua zi a evenimentului a gazduit simpozionul Solartium Group “Noutati in tratamentul acneei: Lactiferon®Derma, alternativa eficienta si sigura la pacientii cu acnee vulgara si rozacee”sustinut de dna. Dr. Sanda Mirela CHERCIU, Medic primar Dermatovenerologie, Coordonator Centrul de Dermatologie si Estetica Medicala, Spitalul Arcadia, Iasi. La acest eveniment au participat peste 200 de medici dermatologi din toata tara.

In cadrul simpozionului au fost prezentate avantajele administrarii pe cale orala a Lactiferon® Derma la pacientii cu acnee vulgara si rozacee, cat si numeroasele studii clinice care au stat la baza noii terapii.

Lactiferon® Derma este o alternativa eficienta si sigura in formele usoare si moderate ale acneei la tratamentul sistemic pe baza de antibiotic sau isotretinoin, avand un important efect antibacterian, antiinflamator si antiseboreic, fiind totodata si bine tolerat de toti pacientii.

Noul tratament este disponibil in farmaciile din toata tara.

vezi detalii despre produs

Simpozion LACTIFERON® DERMA in cadrul Conferintei “Zilele Dermatologiei la Sibiu” 2019 ”

Vineri, 5 aprilie 2019, in cadrul Conferintei “Zilele Dermatologiei la Sibiu” a avut loc simpozionul “Administrarea orala a unui preparat combinat pe baza de lactoferina, zinc, nicotinamida si cupru: o alternativa eficienta si sigura la pacientii cu acnee vulgara si rozacee”, sustinut de dna Prof. Univ. Maria ROTARU, sefa sectiei Clinice Dermatologie a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Sibiu si sef de Disciplina la Facultatea de Medicina a UMF “Lucian Blaga”Sibiu .
In cadrul simpozionului a fost prezentata cea mai noua terapie sistemica in acneea vulgara si rozacee, LACTIFERON® DERMA, ca alternativa la tratamentul sistemic medicamentos in forme usoare si moderate ale acneei inflamatorii si pentru cresterea eficientei antibioticelor sistemice si scurtarea duratei de administrare a acestora.
Lactiferon® Derma este o combinatie unica de 4 principii active cu actiune sinergica si eficienta demonstrata clinic in tratamentul acneei vulgare si rozacee, cu un important efect antibacterian, antiinflamator si antiseboreic.
Noua combinatie este sigura in administrare si nu prezinta riscuri de reactii adverse sau dezvoltare a rezistentei bacteriene in cazul utilizarii prelungite si este disponibila in farmaciile din toata tara.

 

 

vezi detalii despre produs

 

Simpozion stiintific “Noi perspective in tratamentul acneei vulgare”

Pe 15 martie 2019, Solartium Group a organizat in Bucuresti simpozionul stiintific “Noi perspective in tratamentul acneei vulgare” care a reunit numerosi specialisti dermatologi din toata tara.

In cadrul evenimentului, Dl. Prof. Calin GIURCANEANU, Presedintele Societatii Romane de Dermatologie a prezentat recomandarile actuale ale ghidurilor terapeutice internationale in tratamentul acneei vulgare, sublinind importanta administrarii retinoizilor (ex. tretinoin) ca tratament de prima linie la majoritatea pacientilor cu acnee, ca monoterapie sau in asociere cu antibiotic local (ex. Clindamicina) in caz de leziuni inflamatorii predominante. Totodata a subliniat importanta tratamentului personalizat la pacientii cu acnee si faptul ca studiile comparative demonstreaza ca in prezent combinatia Tretinoin/Clindamicina (Mask®Plus gel) ramane in continuare optiunea de tratament cea mai eficienta si sigura la pacientii cu acnee vulgara mixta sau papulo-pustuloasa.

vezi detalii despre produs

Tot in cadrul acestui eveniment dl. Dr. Alin NICOLESCU, secretarul general al Societatii Romane de Dermatologie a prezentat riscurile asociate administrarii antibioticelor si izotretinoinei pe cale sistemica, mai ales la pacientii cu forme usoare si moderate de acnee si a prezentat cu aceasta ocazie produsul Lactiferon®Derma, o alternativa eficienta si sigura pentru pacientii cu acnee, fara reactii adverse si fara risc de dezvoltare a rezistentei bacteriene.

Lactiferon®Derma este cea mai noua solutie antiacneica de la Solartium, cu o compozitie unica si efect antibacterian, antiinflamator si antiseboreic dovedit in numeroase studii clinice.

Lactiferon®Derma este un supliment alimentar sub forma de comprimate gastrorezistente, disponibil in farmaciile din toata tara din luna ianuarie 2019.

 

vezi detalii despre produs

Noi solutii pentru cresterea eficientei si sigurantei in tratamentul acneei

Miercuri, 13 februarie 2019, a avut loc simpozionul “Noi perspective pentru cresterea eficientei si sigurantei in tratamentul acneei” sustinut de dna. Prof. Univ. Dr. Maria Rotaru, sefa sectiei Clinice Dermatologie a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Sibiu si sef de Disciplina la Facultatea de Medicina a UMF “Lucian Blaga”, Sibiu, eveniment ce s-a desfasurat la Restaurant 585 Fusion din cadrul hotelului Golden Tulip Ana Tower Sibiu.

In cadrul evenimentului s-a discutat despre stabilirea protocolului corect, in functie de tipul si gravitatea acneei, cat si importanta asocierii Lactiferon® Derma cu tratamentele topice antiacneice (gama Mask®) pentru cresterea sigurantei si eficientei in tratamentul acneei, fara efecte adverse si risc de a dezvolta rezistenta bacteriana.

Lactiferon® Derma este recomandat ca alternativa de tratament la antibioticele sistemice sau izotretinoina orala in acneea inflamatorie, in asociere cu preparatele topice antiacneice sau ca adjuvant al medicatiei orale in formele mai severe.

S-a demonstrat ca datorita combinatiei unice de principii active, Lactiferon® Derma: reduce semnificativ secretia de sebum, stopeaza inmultirea bacteriilor care cauzeaza aparitia leziunilor acneice, reduce semnificativ inflamatia locala si numarul de leziuni acneice, previne formarea biofilmului bacterian si creste eficienta antibioticelor locale sau orale si nu favorizeaza dezvoltarea rezistentei bacteriene sau efectelor adverse la nivel local sau sistemic.

Noua terapie sistemica Lactiferon® Derma este de acum disponibila in farmaciile din toata tara.

vezi detalii despre produs

Terapia sistemica LACTIFERON® DERMA prezentata la Targu Mures, 23 ianuarie 2019

In data de 23 ianuarie 2019 a avut loc la Hotel Privo din Targu Mures, evenimentul de prezentare Lactiferon® Derma, terapia sistemica pentru tratamentul acneei vulgare si rozacee, sustinut de Dr. Capilna Monika.

In cadrul evenimentului s-a evidentiat importanta asocierii Lactiferon® Derma cu preparatele medicamentoase administrate pe cale topica sau orala in tratamentul acneei inflamatorii, pentru cresterea eficientei si rezultate mai rapide. Datorita ingredientelor sale, cu actiune sinergica, Lactiferon® Derma contribuie la eliminarea leziunilor acneice si reducerea inflamatiei, avand un important efect antibacterian si de reducere a secretiei de sebum.

Lactiferon® Derma este o alternativa eficienta si sigura in tratamenul acneei inflamatorii si rozacee, fara risc de a dezvolta rezistenta bacteriana in utilizarea pe termen lung sau reactii adverse dupa administrare, iar incepand cu luna ianuarie 2019 este disponibil in farmaciile din toata tara.

vezi detalii despre produs

1 2 3 7