Simpozion Lactiferon® Plus in cadrul Congresului International Diczfalusy de Obstetrica-Ginecologie

Solartium Group a participat in perioada 6-7 octombrie 2017, in calitate de partener, la cel de-al XI-lea Congres International Diczfalusy de Obstetrica-Ginecologie, desfasurat la Arsenal Park, Orastie. Evenimentul, organizat de Universitatea de Medicina din Timisoara impreuna cu Societatea Romana de Obstetrica si Ginecologie, a reunit peste 150 specialisti din domeniu, atat din tara, cat si din strainatate. In cadrul congresului s-au dezbatut diferite tematici de actualitate, cat si noutati terapeutice din domeniul Obstetricii si Ginecologiei.

Prima zi a congresului a gazduit simpozionul Solartium Group,Lactiferon® Plus – Formula Completa pentru preventia si tratamentul anemiei – Recomandare EFSA”, sustinut de prof. dr. Marius Craina, medic primar obstetrica-ginecologie Clinica Bega, Timișoara.

In cadrul simpozionului s-au prezentat beneficiile administrarii la gravide a noii formule pe baza de Fier bisglicinat, asociat cu un complex special pentru maximizarea absorbtiei fierului din organism (Lactiferon® Plus), cat si recomandarile EFSA pentru combaterea deficientei de fier in timpul sarcinii si cresterea sigurantei si aderentei pacientilor in tratamentul anemiei usoare si moderate.

Lactiferon® Plus este formula completa de tratament si preventie a diferitelor tipuri de anemie, recomandat in special in timpul sarcinii sau alaptarii, menopauza sau copiilor peste 6 ani.

Datorita formulei sale unice, Lactiferon® Plus a demonstrat ca restabileste mai rapid valorile normale ale fierului, avand totodata cel mai ridicat profil de siguranta si tolerabilitate.

Vezi detalii produs >>

Lansare AKTIN® – un nou tratament pentru keratozele actinice multiple

Keratoza actinica reprezinta un stadiu precoce al unui cancer cutanat, fiind cea mai comuna leziune care se dezvolta dupa expunerea cronica la radiatiile UV cu cel mai mare potential malign. S-a demonstrat ca pacientii cu keratoze actinice multiple au un risc crescut de dezvoltare a carcinomului scuamocelular invaziv, iar studii recente au evidentiat importanta utilizarii preparatelor topice in aceste cazuri pentru tratamentul simultan al leziunilor clinice si a campului de cancerizare.

Rezultat al cercetarilor Laboratoarele Farmaceutice Krymi din Italia, in colaborare cu Universitatea Tor Vergata din Roma, AKTIN® reprezinta cel mai recent tratament al keratozei actinice de gr. I si II, cu eficienta demonstrata clinic si profil superior de siguranta si tolerabilitate. Este o formula unica, brevetata, care s-a demonstrat eficienta in eliminarea keratozelor vizibile, dar si pentru reducerea simptomatologiei specifice de la nivelul campului de cancerizare (eritem, atrofie, senzatie de arsura).

Evaluarea la 12 luni dupa finalizarea tratamentului a demonstrat mentinerea eficientei AKTIN® pe termen lung, niciun pacient nu a recidivat dupa eliminarea initiala a keratozelor actinice. Tratamentul s-a demonstrat bine tolerat, iar datorita asocierii cu Polivinil A., un nou sistem pentru eliberarea controlata a principiilor active, AKTIN® poate fi aplicat in deplina siguranta si pe suprafete cutanate mai extinse. In plus, formula contine si SPF 50 + care ofera o protectie completa contra radiatiilor UVA si UVB si previne daunele cumulative ale expunerii cronice la soare.

AKTIN® este aprobat de Ministerul Sanatatii din Romania si este disponibil in farmaciile din toata tara.

Vezi detalii produs >>

Lactiferon® Plus – Formula completa pentru preventia si tratamentul anemiei, recomandata de EFSA

Solartium Group a lansat produsul Lactiferon® Plus, o formula completa pentru preventia si tratamentul diferitelor tipuri de anemie, cu un profil superior de siguranta si tolerabilitate, conform ultimelor recomandari EFSA.

Lactiferon® Plus contine Fier bisglicinat (Ferrochel®), in asociere cu Lactoferrina si un complex specific (Quatrefolic®, Acid ascorbic, Beta-Caroten si Metilcobalamina), cu rol de a maximiza absorbtia si de a restabili mai rapid valorile normale ale fierului in organism.

Ferrochel® este o forma inovatoare de fier care se caracterizeaza printr-o biodisponibilitate inalta si nu prezinta reactii gastrice sau intestinale. In asociere cu Lactoferrina, o transferina cu o inalta capacitate de captare a ionilor de fier din organism si complexul specific pe baza de Quatrefolic®, Acid ascorbic, Beta-Caroten si Metilcobalamina, Ferrochel® ajuta la restabilirea valorilor normale ale fierului in organism intr-un timp mult mai scurt decat preparatele conventionale pe baza de fier.

Lactiferon® Plus prezinta un triplu mecanism de actiune DAS:

 • deblocheaza depozitele si elibereaza fierul disponibil in circulatia sanguina cu ajutorul Lactoferrinei (o proteina izolata din laptele de vaca);
 • creste rata de absorbtie a fierului din alimente cu ajutorul complexului specific;
 • suplimentare orala cu o forma noua de fier – Ferrochel® (Fier chelat bisglicinat).

Lactiferon® Plus respecta recomandarile EFSA si asigura concentratia maxima de fier in organism in cel mai scurt timp fara reactii adverse asociate. Este recomandat tuturor persoanelor ce inregistreaza dezechilibre ale fierului in organism, inclusiv femeilor adulte la varsta fertila, in perioada de sarcina si alaptare sau copiilor cu varsta peste 6 ani.

Lactiferon® Plus are un profil de siguranta superior preparatelor conventionale pe baza de fier si se prezinta sub forma de comprimate gastrorezistente, care faciliteaza absorbtia principiilor active in organism.

Produsul este disponibil in farmaciile din toata tara.

Vezi detalii produs >>

Simpozion STRATAMED® in cadrul Congresului National de Dermatologie 2017

In data de 5 octombrie 2017, in cadrul celui de al 16-lea Congres National de Dermatolgie de la Brasov, a avut loc simpozionul “Beneficiile utilizarii unui pansament avansat din silicon steril (STRATAMED®) in practica dermatologica”, sustinut de lectori din 3 centre importante de laser si chirurgie dermatologica: Dr. Alin NICOLESCU (CMDTA Roma, Bucuresti), Dr. Monica DARMANESCU (Sectia de Dermatologie, Centrul pentru melanomul malign şi cancere cutanate, SUUMC „Dr. Carol Davila”, Bucuresti) si Dr. Roxana PRICOPE (Centrul Dr. Leventer, Bucuresti).

In cadrul simpozionului s-au prezentat beneficiile aplicarii imediate a STRATAMED® dupa diferite interventii de chirurgie dermatologica, cat si avantajele asocierii tratamentului cu laserterapia pentru revizuirea cicatricelor mature de tip hipertrofic sau cheloid.

STRATAMED® (Stratpharma AG) este unicul pansament din silicon pur, steril, autorizat in contact direct cu plaga pentru profilaxia din faza acuta a cicatricelor anormale, inclusiv de tip hipertrofic sau cheloid. Fabricat in Elvetia, STRATAMED® utilizeaza o tehnologie avansata, fiind unicul pansament biocompatibil cu autouscare sub forma de gel din silicon medical pur, steril, fara excipienti. Studiile efectuate au demonstrat ca aplicarea STRATAMED® inca din faza acuta previne contaminarea bacteriana a plagii, favorizeaza vindecarea mai rapida, reduce inflamatia si durerea, optimizand procesul de cicatrizare si prevenind dezvoltarea anormala a tesutului cicatriceal. Tratamentul s-a demonstrat sigur si bine tolerat de toti pacientii, produsul fiind autorizat si in administrarea la copii mici sau in timpul sarcinii si alaptarii.

Vezi detalii produs >>

Simpozion AKTIN® in cadrul Congresului National de Dermatologie 2017

In data de 5 octombrie 2017, in cadrul celui de al 16-lea Congres National de Dermatolgie de la Brasov, a avut loc simpozionul “Tratamentul Keratozei Actinice si al campului de cancerizare cu Piroxicam 0.8% si filtre solare (AKTIN®): monitorizare dermatoscopica”, sustinut de dl. Prof. Univ. Dr. Calin GIURCANEANU, Presedinte al Societatii Romane de Dermatologie si Sef al Clinicii de Dermato -alergologie si oncologie SUUB Elias.

In cadrul acestui simpozion au fost prezentate mecanismele de actiune prin care AKTIN® vizeaza principalii factori implicati in dezvoltarea keratozei actinice, cat si cele mai recente studii clinice efectuate pe produs, cu evaluare clinica si dermatoscopica a rezultatelor in urma tratamentului.

Rezultat al cercetarilor Laboratoarele Farmaceutice Krymi din Italia, in colaborare cu Universitatea Tor Vergata din Roma, AKTIN® reprezinta cel mai recent tratament al keratozei actinice, cu eficienta demonstrata clinic si profil superior de siguranta si tolerabilitate. Este o formula unica, brevetata, care s-a demonstrat eficienta in eliminarea keratozelor vizibile, dar si imbunatatirea parametrilor principali de la nivelul campului de cancerizare (eritem, atrofie, senzatie de arsura). Evaluarea la 12 luni dupa finalizarea tratamentului a demonstrat mentinerea eficientei AKTIN® pe termen lung, niciun pacient nu a recidivat dupa eliminarea initiala a keratozelor actinice. Tratamentul s-a demonstrat bine tolerat, iar datorita asocierii cu Polivinil A., un nou sistem pentru eliberarea controlata a principiilor active, AKTIN® poate fi aplicat in deplina siguranta si pe suprafete cutanate mai extinse.

Vezi detalii produs >>

WORKSHOP HANDS-ON
“Tehnici combinate de tratament cu SUNEKOS®, noua generatie pentru biorevitalizarea cutanata cu aminoacizi si acid hialuronic”

In data de 9 septembrie 2017, in cadrul Clinicii Lasermed Skin Laser Center din Bucuresti a avut loc cursul hands-on pentru prezentarea gamei SUNEKOS®, injectabil si peeling si insusirea tehnicilor corecte de tratament de catre medicii dermatologi participanti la eveniment. Cursantii au beneficiat de expertiza trainerilor nostri, dl. Dr. Bogdan Niculae, Presedinte Asociatia Medicala Anti-Aging si dl. Dr. Gabriel Balcangiu, care a fost si gazda evenimentului.
Evenimentul a fost structurat in doua parti: curs teoretic, in cadrul caruia cursantii si-au insusit protocoalele si tehnicile corecte pentru tratamentul global al tegumentului imbatranit, afectat de acnee sau melasma, utilizand noua gama Sunekos®, injectabil si peelinguri trofice si sesiune practica, la care s-au aplicat aceste tehnici, sub atenta supraveghere a trainerilor nostri.

Rezultat a cinci ani de cercetare clinica a Laboratoarelor Farmaceutice Professional Dietetics din Milano, Sunekos® 200 si Sunekos® 1200 reprezinta noua generatie de dispozitive medicale certificate pentru biorevitalizarea si regenerarea cutanata, pe baza de aminoacizi specifici colagenului si elastinei si acid hialuronic. Studiile clinice au demonstrat ca noua formula are capacitatea de a stimula vitalitatea celulara la nivel profund si a regenera componentele structurale ale pielii, cu rezultate bune in tratamentul anti-aging, cicatrici atrofice, vergeturi si alopecia areata.

SUNEKOS® PEELING reprezinta o noua generatie de peeling-uri trofice cu substante complet resorbabile, care asociaza acidului glicolic in concentratie mare cu N-Acetilcisteina si Carnitina, doua substante cu actiune dovedita antioxidanta, depigmentanta si seboregulatoare. Noutatea acestei game consta in asocierea acestor substante cu un sistem unic de eliberare prelungita (Chitosan), care favorizeaza stimularea regenerarii dermo-epidermice si reduce eritemul indus de actiunea iritanta a acidului glicolic, fara exfoliere vizibila si perioada de recuperare post procedura.

Solartium Group continua campania promotionala a pachetului MASK® in farmaciile din toata tara

Campania promotionala a pachetului complet Mask®, de tratament si ingrijire a tenului acneic continua si in urmatoarea perioada, in lanturile de farmacii Sensiblu, Remedia, Tei si Help Farm.

La achizitionarea unei cutii de MASK® HIDRA si MASK® PLUS, primesti GRATUIT 1 MASK° CLEAN.

Pachetul complet pentru tratamentul acneei si ingrijirea specifica in timpul tratamentului in 3 pasi simpli:

 1. DIMINEATA SI SEARA, spalare zona afectata cu MASK® CLEAN, gel purifiant antimicrobian
 2. SEARA, aplicare doar pe leziunile acneice MASK® PLUS, in strat subtire, respectand cantitatea eliberata de dozator (0.25 ml/zona). Pentru tratamentul intregii fete este suficienta apasarea de 3 ori a dozatorului.
 3. DIMINEATA, aplicare pe toata zona tratata MASK® HIDRA, emulsie hidratanta si matifianta, cu SPF 15.

Promotia este disponibila in farmacii in limita stocului disponibil.

Noul algoritm de tratament al condiloamelor anogenitale si administrarea Sinecatehinelor (Veregen®) ca terapie secventiala pentru cresterea eficientei procedurilor medicale actuale

Human Papilloma Virus (HPV) este cel mai frecvent virus transmis pe cale sexuala, iar la ora actuala au fost identificate aproximativ 45 de tulpini care pot infecta epiteliul de la nivel genital si anal. Dintre acestea, tulpinile HPV LR 6 si 11 au fost asociate in proportie de 90% cu dezvoltarea condiloamelor (verucilor) de la nivel genital si anal1. Tulpinile HR HPV 16, 18, 31, 33 si 35 au fost detectate ocazional la nivelul condiloamelor anogenitale (in general ca si co-infectie cu tulpinile HPV 6 si 11) si se pot asocia cu leziuni intraepiteliale de grad inalt (HSIL), in special la pacientii infectati cu HIV1. Pe langa condiloame anogenitale, HPV 6 si 11 se asociaza si cu papilomatoza la nivel orofaringian1.

Verucile anogenitale au un impact psihosocial important, iar eliminarea lor poate fi dureroasa si cu dezavantaje de ordin cosmetic. Terapiile actuale pot reduce, dar nu eradica virusul HPV si se asociaza cu o rata de recidiva mare1.

De curand un grup de experti internationali, specialisti dermato-venerologi si ginecologi cu experienta in tratamentul afectiunilor induse de virusul HPV au elaborat un algoritm practic, care sa asigure eliminarea completa a verucilor anogenitale si poate mentine eficienta tratamentului pe termen lung. In acest algoritm se subliniaza importanta administrarii sinecatehinelor (Veregen®) ca terapie secventiala pentru cresterea eficientei pe termen lung a procedurilor medicale efectuate in ambulator2.

Schema terapeutica propusa de experti reprezinta o noua abordare terapeutica a pacientilor cu veruci genitale si perianale si un instrument util pentru selectarea metodei optime de tratament in functie de contextul clinic.

Grupul de experti care au elaborat noul algoritm terapeutic a fost coordonat de  Prof. Dr. Helmut Schöfer (Germania) si a inclus importanti medici dermato-venerologi si ginecologi:  Prof. dr. Silvio Tatti (Argentina), Charles V. Lynde (Canada), Prof. Dr. Mihael Skerlev (Croatia), Prof. Dr. Jana Hercogova (Cehia), Prof. Dr. Maria Rotaru (Romania), Juan Ballesteros (Spania), Prof. Dr. Piergiacomo Calzavara-Pinton (Italia).

Noua publicatie poate fi vizualizata aici > detalii

Referinte:

 1. Center for Disease Control and Prevention (CDC) Sexually Transmitted Diseases Treatment Guidelines 2015
 2. Schöfer H. et al Int J STD AIDS. 2017 Jan 1:956462417711622. doi: 10.1177/0956462417711622. [Epub ahead of print]

Vezi detalii produs >>

Solartium Group este partenerul SRD (Societatea Romana de Dermatologie) in campania EuroMelanoma Day 2017, pentru preventia si depistarea cancerului de piele

In parteneriat cu cea mai mare asociatie europeana de dermatologie, Academia Europeana de Dermatologie si Venerologie (EADV), Societatea Romana de Dermatologie (SRD) organizeaza in aceasta vara campania de informare pentru depistarea cancerului de piele „Primesti o singura piele! Ai grija de ea! Protejeaz-o de soare!”. Astfel, prin aceasta actiune organizata cu prilejul celei de-a XII-a editii a EuroMelanoma Day, SRD si-a propus sa aduca medicii dermatologi tot mai aproape de pacienti in lupta contra cancerului de piele, acestia urmand sa ofere informatii si sa acorde consultatii gratuite populatiei aflate pe Litoralul Marii Negre, in statiunile: Mangalia, Neptun si Jupiter.

Solartium Group este partener al Societatii Romane de Dermatologie in aceasta campanie si sustine informarea pacientilor privind cele mai bune metode de depistare si preventie a cancerului de piele cauzat de expunerea cronica la radiatiile UV.

„Am demarat aceasta actiune cu scopul de a sensibiliza populatia la problema cancerelor de piele. Ne propunem sa convingem opinia publica sa constientizeze pericolul expunerii la radiatiile solare, dar si sa incurajam prezentarea la medicul dermatolog pentru diagnosticul precoce al cancerului de piele”, a declarat Prof. dr. Calin Giurcaneanu, presedinte SRD.

Campania „Primesti o singura piele! Ai grija de ea! Protejeaz-o de soare!” a inceput in weekendul 14-16 iulie si se desfasoara simultan in cele trei statiuni in perioadele 11-13 august si 18-20 august, in intervalele orare 08:00 – 12:00 si 15:00 – 18:30. Astfel, in locurile special amenajate, minimum 12 medici dermatologi din tara, catre patru in fiecare statiune, ofera consultatii si informatii gratuite pacientilor, dar si turistilor interesati de investigatii de preventie. Pe langa informatii legate de depistarea melanomului si prevenirea cancerului cutanat, acestia vor primi si mostre de creme fotoprotectoare.

Cele patru faze ale campaniei sunt:

 1. Invata! – cancerul de piele poate afecta pe oricine, dar este mai des intalnit la persoanele peste 50 de ani si la persoanele care s-au expus timp indelungat la soare fara protectie solara.
 2. Verifica nivelul de risc – cancerul de piele poate fi vindecat, practic este cel mai usor de tratat cancer daca este depistat la timp si tratat corespunzator.
 3. Verifica – in mod normal in cateva minute, o data pe luna, se poate verifica fiecare portiune a pielii.
 4. Preventie – in functie de caracteristicile fiecarui tip de piele si de gradul de sensibilitate la razele soarelui.

„Din nefericire, prevalenta cancerelor de piele creste, motiv pentru care consideram foarte utila campania de fata. Aceasta isi propune depistarea precoce a leziunilor cu potential malign sau a tumorilor maligne in stadiul incipient. In continuare, sustinem necesitatea educarii populatiei in legatura cu aceasta problema incercand sa subliniem o data in plus importanta masurilor profilactice, posibilitatile de depistare precoce a leziunilor si modalitatilor terapeutice existente in Romania si la nivel mondial”, a declarat dr. Alin Nicolescu, secretarul general al SRD.

Riscul aparitiei cancerului de piele se raporteaza la expunerile cumulate de-a lungul vietii. De aceea, trebuie evitat pe cat posibil expunerea la soare mai ales intre orele 10:30 si 15:00 si folosirea lotiunilor cu protectie SPF ridicata. Oamenii de stiinta cred ca riscul expunerii la soare este foarte mare la copii. Arsurile severe la varste fragede pot duce la aparitia cancerului la varsta adulta.

Solartium Group desfasoara campania promotionala Talitha 1+1 Gratis in Farmacia Tei

Incepand cu luna iulie, Solartium Group desfasoara campania promotionala Talitha 1+1 Gratis in Farmacia Tei, in limita stocului disponibil.

Talitha este un produs destinat femeilor aflate in perioada menopauzei, indicat pentru tratamentului sindromului climacteric.

Menopauza este definita ca aparitie dupa o perioada de 12 luni de amenoree, ovarele incetand progresiv sa produca estrogen. Trecerea de la functia ovariana normala la insuficienta ovariana este descrisa ca tranzitia spre menopauza. Unele femei pot resimti usor aceasta modificare hormonala, pe cand altele resimt schimbarea extrem de suparatoare si intolerabila, mai ales din cauza sindromului climacteric. Acesta reprezinta un complex de simptome patologice specifice, determinate de scaderea nivelului estrogenilor ce se manifesta clinic prin: bufeuri (simptome vasomotorii), probleme cu somnul (insomnia) si oboseala aferenta, fluctuatii in greutate, probleme de memorie, precum si simptome psihologice si emotionale, cum ar fi depresia, iritabilitate, modificari ale dispozitiei sau modificari ale tractului vaginal si urinar, in urma scaderii nivelului de estrogen.

Sindromul climacteric se dezvolta in perioada de pre-menopauza la 36% dintre femei, odata cu instalarea menopauzei la 35%, in decursul primilor 1-2 ani de menopauza, la aproximativ 26% dintre femei.

Sub forma de spray sublingual, Talitha reprezinta alternativa sigura si eficienta a substitutiei hormonale la menopauza, pe baza de trans-Resveratrol, Vitamina D si Vitamina E. Talitha diminueaza simptomele determinate de sindromul climacteric la menopauza, mentine mineralizarea osoasa si previne bolile cardiovasculare, fara efecte secundare sau riscuri asociate terapiei de substitutie hormonala. De asemenea, studiile clinice au demonstrat ca Talitha reduce dupa trei luni de tratament cu 74% bufeurile, transpiratiile nocturne, palpitatiile, nervozitatea, atrofia progresiva a mucoasei genito-urinare si imbatranirea cutanata prin trans-Resveratrol, impiedica demineralizarea osoasa prin Vitamina D3, determina un puternic efect antioxidant, cardio-protector si anti-ageing prin Vitamina E.

Talitha are un profil de tolerabilitate foarte bun, fara efecte secundare si intra in actiune intr-un timp foarte scurt, asigurand o absorbtie rapida, comparativ cu alte preparate orale.

Vezi detalii produs >>

 

1 2 3 4