logo-aktin-24022017-2

AKTIN® este destinat tratamentului keratozei actinice si a campului de cancerizare.

Studiile clinice efectuate pe produs au demonstrat ca AKTIN® a redus peste 75% din numarul de leziuni vizibile la 83% din pacientii cu keratoza actinica, dintre care 55% au avut o rezolutie completa la 3 luni dupa efectuarea tratamentului. Studiile au demonstrat totodata si o reducere cu 88% a scorului local al eritemului, senzatiei de arsura si atrofiei asociate keratozei actinice, cat si o reducere a ridurilor, laxitatii tegumentare si imbunatatire lentigo solar. AKTIN® s-a demonstrat bine tolerat de toti pacientii, iar dupa 12 luni de la finalizarea tratamentului, niciun pacient care a obtinut rezolutia completa nu a recidivat in urma tratamentului.

Referinte: 1) Babino G., Diluvio L., Bianchi L., Orlandi A., Di Prete M., Chimenti S., Milani M., Campione E. Long-term use of a new topical formulation containing piroxicam 0.8% and sunscreen: efficacy and tolerability on actinic keratosis. A proof of concept study. Curr Med Res Opin. 2016 Aug;32(8):1345-9.

Se recomanda aplicarea de 2 ori/zi, dimineata si seara, in strat subtire si masarea pana la absorbtia completa.
Se recomanda efectuarea tratamentului minim 3 luni.

Daca nu exista contraindicatii medicale, se recomanda curatarea cu atentie a zonei si aplicarea intr-un strat subtire, pe toata suprafata afectata de keratoza actinica. Se recomanda masarea zonei pana la absorbtia completa a cremei.

  • Nu se recomanda administrarea in caz de hipersensibilitate cunoscuta la componente.
  • A se evita expunerea indelungata la soare sau radiatii UV in timpul tratamentului.
  • Nu exista date privind siguranta administrarii produsului in timpul sarcinii sau alaptarii, nu se recomanda utilizarea in aceasta perioada.
  • In cazul inrosirii locale a pielii, se recomanda reducerea frecventei de aplicare a produsului.
  • Doar pentru uz extern.

Studiile de absorbtie percutanata efectuate in cadrul Departamentului de Stiinte Farmaceutice al Universitatii din Milano au evidentiat ca datorita PVA si Fomblin® , Piroxicamul din compozitia AKTIN nu penetreaza epiderma in cantitate semnificativa. Totodata testarile alergologice si de sensibilizare efectuate nu au evidentiat contraindicatii pentru utilizarea produsului.

COMPOZITIE: Polyvinyl Alcohol, Polyperfluoromethylisopropyl Ether, Piroxicam, Glycerin, Cetearyl Isononanoate, Octocrylene, Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine, Ethylhexyl Stearate, Polyglyceryl-2, Dipolyhystearate, Diethylhexyl Butamido Triazone, Dicaprylyl Ether, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Titanium Dioxide, Glyceryl Oleate, Triacontanyl PVP, Potassium Cetyl Phosphate, Hydrogenated Castor Oil, Magnesium Sulfate, Salicylic Acid, Disteardimonium Hectorite, Oryzanol, Hydrolyzed Jojoba Esters, Dipropylene Glycol, Caprylyl Glycol, Glyceryl Laurate, Phenylpropanol, Tocopherol, Ascorbyl Palmitate, Lecithin, Disodium EDTA, Citric Acid, Aqua.

AMBALAJ: Tub din aluminiu de culoare alba cu 30 ml crema.

AKTIN® este un preparat in doza fixa destinat tratamentului keratozei actinice si a campului de cancerizare. Este o formula brevetata care contine un antiinflamator nesteroidian (Piroxicam), in asociere cu un emolient local (Fomblin) si SPF 50+. Piroxicam-ul are efect antiinflamator si antiproliferativ prin inhibarea neselectiva a COX1 si COX2, doua enzime precursoare a prostaglandinelor (PG) care favorizeaza proliferarea necontrolata a celulelor displazice, formarea leziunilor specifice keratozei actinice, cat si conversia acestora din benign in malign.

Totodata Piroxicamul se asociaza cu Fomblin, o substanta cu efect emolient si hidratant care creste toleranta la tratament si cu Polivinil A., o matrice polimerica non-ocluziva care previne absorbtia percutanata a principiilor active si permite aplicarea preparatului pe suprafete extinse, fara risc de efecte adverse la nivel gastric, hepatic sau intestinal.

Studiile clinice efectuate pe produs au demonstrat ca AKTIN® are o rata mare de eliminare a leziunilor vizibile de keratoza actinica si imbunatateste semnificativ parametrii de la nivelul campului peritumoral (eritem, senzatie de arsura si atrofie asociate keratozei actinice).  Tratamentul s-a demonstrat bine tolerat de toti pacientii, iar dupa 12 luni de la finalizarea tratamentului, niciun pacient nu a recidivat dupa eliminarea initiala a keratozelor actinice.
 
AKTIN® este un dispozitiv medical certificat CE, fabricat in Italia si aprobat de Institutul Superior de Sanatate din Italia si de Ministerul Sanatatii din Romania.

Laboratoarele Farmaceutice Krymi, Italia.