mask-plus-acne-gel-solartium
mask-plus-acne-gel-produs-solartium

Datorita compozitiei sale, Mask® PLUS reprezinta prima recomandare a Ghidurilor Internationale pentru:

 • Tratamentul acneei vulgare usoara spre moderata (mixta/papulo-pustuloasa)
 • Adjuvant al medicatiei orale antiandrogenice la femei in acneea vulgara moderat-severa si severa
 • Foliculita cu germeni Gram+

 

Referinte: 1) New insights into the management of acne: an update from the Global Alliance to Improve Outcomes in Acne group. J Am Acad Dermatol. 2009 May; 60 (5 Suppl):S1-50.

Studile clinice au demonstrat ca datorita formulei sale, tratamentul cu Mask® PLUS actioneaza asupra principalilor 4 factori care determina leziunile acneice:

 • Tretinoin- efect sebostatic si de reducere a secretiei de sebum
 • Tretinoin + acid glicolic- actiune keratolitica si de eliminare a leziunilor acneice
 • Tretinoin- actiune directa asupra microcomedoanelor, inhiba formarea noilor leziuni acneice
 • Clindamicina- impiedica inmultirea bacteriei P. acnes, efect antiinflamator

In plus asocierea Tretinoinului cu Acidul Glicolic s-a demonstrat eficienta in preventia pigmentarii postinflamatorii si a cicatricelor postacneice.

In studiile clinice efectuate pe un numar important de pacienti, asocierea in doza fixa a tretinoinului cu clindamicina a fost mai eficienta decat utilizarea separata a princiiilor active. Cele mai bune rezultate ale tratamentului s-au observat dupa 2-3 luni de la initiere. Combinatia Tretinoin/Clindamicina s-a demonstrat mai bine tolerata decat alte preparate antiacneice in doza fixa.

Studiile de permeabilitate cutanata efectuate în cadrul Departamentului de Științe Farmaceutice din cadrul Universității de Studii din Milano au demonstrat că, datorită asocierii Polivinil A., nici tretinoinul, nici clindamicina nu au o absorbtie sistemica relevanta, iar studiile de citotoxicitate prin metoda contactului direct, de sensibilizare alergică și iritație cutanată nu au evidențiat nici o contraindicație pentru utilizarea produsului.

Referinte: 1) Leyden JJ Two randomized, double-blind, controlled trials of 2219 subjects to compare the combination clindamycin/tretinoin hydrogel with each agent alone and vehicle for the treatment of acne vulgaris. J Am Acad Dermatol. 2006 Jan;54(1):73-81.  2) Goreshi R et al A double-blind, randomized, bilateral comparison of skin irritancy following application of the combination acne products clindamycin/tretinoin and benzoyl peroxide/adapalene. J Drugs Dermatol. 2012 Dec;11(12):1422-6.

3) Universita’ degli Studi di Milano, Istituto di Chimica Farmaceutica e Tossicologica Ex vivo evaluation of skin permeation of Clindamycin and Tretinoin contained in Mask and Mask Plus.

Se recomanda aplicarea 1 data/zi, seara, in strat subtire. Flaconul cu sistem airless este dotat cu un dozator care elibereaza o cantitate de 0,25 ml la fiecare apăsare, asigurand in acest mod cantitatea optima necesara pentru tratament și evitând dispersarea produsului. Pentru tratamentul intregii fete este suficienta o cantitate de 0,75 ml de produs, care se obține prin apasarea de trei ori a dozatorului.. Schimbarea frecventei de aplicare sau utilzarea unei cantitati prea mari de produs nu determina un rezultat mai bun, dar se pot manifesta fenomene iritative care pot determina intreruperea tratamentului. De aceea se recomanda respectarea cu strictete a dozajului si frecventei de aplicare.

Inainte de aplicare, asigurati-va ca pielea curatata si demachiata. Pentru curatarea tenului, utilizati produse blande, fara continut agenti surfactanti si evitati cosmeticele cu efect astringent, abraziv sau exfoliant in timpul tratamentului.

Aplicati gelul in strat subtire pe leziunile acneice sau zona in care apar frecvent acestea, respectand cantitatea eliberata de dozator. Dimineata curatati tenul cu apa calduta si aplicati o crema hidratanta, noncomedogenica, cu factor de protectie solara.

Pentru rezultate optime, se recomanda aplicarea zilnica a gelului pana la obtinerea rezultatului dorit.

Datorita compozitiei cu antibiotic, durata tratamentului cu Mask® PLUS nu trebuie sa depasesca 3 luni consecutive.

 • Se recomanda respectarea dozajului si frecventei de aplicare mentionate in prospect
 • Nu se recomanda administrarea in caz de hipersensibilitate dovedita la componente
 • Nu exista studii privind siguranta administrarii in sarcina sau alaptare, nu se recomanda in aceasta perioada
 • Nu se recomanda asocierea cu antibiotice din clasa macrolidelor (eritromicina) deoarece s-a observat in vitro un efect antagonist cu privire la acţiunea antibacteriană.
 • Evitatati expunerea prelungita la razele UV in timpul tratamentului
 • Utilizati dimineata cosmetice hidratante, cu factor de protectie solara
 • Evitati utilizarea in timpul tratamentului a cosmeticelor exfoliante, abrazive, cu continut de etanol sau cu efect de uscare a pielii
 • Doar pentru uz extern

Polivinil Alcool, Acid Retinoic (Tretinoina), Clindamicina, Acid Glicolic, Propilenglicol, PEG-7- Gliceril Cocoat, Aminometilpropanol, Hidroxietil celuloza, Imidazolidinil uree, Disodium Edta, BHT, Apă.

AMBALAJ: Flacon airless cu 30 ml gel

Mask® PLUS este un preparat antiacneic care contine substante medicamentoase recomandate in tratamentul acneei vulgare usoare spre moderate, asociata cu leziuni inflamatorii de tip papule si pustule. Mask® PLUS gel este o tripla combinatie unica de principii active, cu important efect keratolitic, antibacterian si antiinflamator. Formula contine un retinoid farmaceutic, Tretinoin, cu important efect keratolitic, in concentratie optima de 0.02%, potrivita si tenului mai sensibil, in asociere cu Acidul Glicolic 4%, un AHA cu actiune exfolianta si Clindamicina, un antibiotic de semisinteza de generatie mai noua, care impiedica raspandirea bacteriei Propionibacterium acnes si reduce inflamatia locala.

Aceste substante medicamentoase sunt asociate unui biopolimer activ, neocluziv, Polivinil Alcool, un nou sistem pentru eliberarea controlata a principiilor active, pentru cresterea tolerantei la tratamentul cu Tretinoin si pentru a preveni absorbtia sistemica a principiilor active la nivel sistemic si reactiile adverse de tip intarziat care se pot manifesta in urma administrarii prelungite a antibioticelor sau retinoizilor farmaceutici.

Mask® PLUS este un dispozitiv medical certificat CE, aprobat de Institutul Superior de Sanatate din Italia si de Ministerul Sanatatii din Romania.

Laboratoarele Farmaceutice Krymi, Italia.