INOGEST® este recomandat pentru managementul femeilor cu sindrom de ovar polichistic (SOPC) sau la barbatii cu subfertilitate.

Studiile clinice au demonstrat ca datorita principiilor active din compozitie, INOGEST®:

• Restabileste ciclicitatea menstruala si creste rata ovulatiei;
• Imbunatateste calitatea ovocitelor, creste rata de sarcini spontane si imbunatateste eficacitatea procedurilor FIV;
• Este un tratament eficient pentru acnee si hirsutism;
• Scade nivelul insulinei, imbunatateste toleranta la glucoza si reduce rezistenta la insulina;
• Scade nivelul androgenilor;
• Reduce nivelul lipidelor sangvine, greutatea corporala si IMC;
• Reduce subfertilitatea masculina.

Mio-inozitol este o substanta produsa in mod natural de corpul uman si prezenta in fructe, legume, seminte si nuci. Zilnic consumul alimentar poate atinge pana la 1,5 gr de inozitol sub diverse forme. Mio-inozitol a fost studiat ca un nou tratament pentru femeile cu sindrom de ovar polichistic (SOPC) si barbatii cu subfertilitate. Femeile cu SOPC prezinta adesea rezistenta la insulina. Mio-inozitol este considerat un sensibilizator natural al insulinei. Caile de transductie ale insulinei in organism sunt substantial dependente de mio-inozitol. Studiile clinice controlate la femeile cu SOPC au demonstrat ca frecventa ovulatiei a fost crescuta semnificativ dupa administrarea acestuia. De asemenea, femeile tratate cu mio-inozitol au demonstrat o imbunatatire semnificativa a ratei de sarcina. Studii suplimentare au demonstrat ca tratamentul cu mio-inozitol a scazut nivelul insulinei si al androgenilor, amelioreaza rezistenta la insulina, reduce glicemia si valoarea lipidelor din sange, a greutatii corporale si a indicelui de masa corporala si a fost, de asemenea, eficient in tratarea hirsutismului si acneei la femeile cu SOPC. Studiile recente pentru subfertilitate masculina au demonstrat ca administrarea de mio-inozitol creste concentratia spermei, cantitatea, volumul, motilitatea si imbunatateste morfologia spermatozoizilor. Mio-inozitol castiga recunoastere si datorita profilului inalt de siguranta si a lipsei de efecte adverse.

N-acetil-L-cisteina (NAC) este un derivat al aminoacidului L-cisteina prezent in alimente. NAC se comporta ca un agent mucolitic ce actioneaza asupra mucusului cervical, vascozitatii spermei si timpului de lichefiere, dar si ca un antioxidant sau sensibilizator al insulinei. Studiile recente au demonstrat ca NAC restabileste regularitatea ciclului menstrual, valoarea glucozei sangvine, valoarea insulinei, indicele de masa corporala si reduce dislipidemia la pacientele cu SOPC. NAC a fost folosit ca adjuvant al clomifen citrate la pacientele cu SOPC si rezistenta la clomifen dar si ca adjuvant al letrozole pentru determinarea ovulatiei la femeile infertile cu SOPC. O meta-analiza de studii randomizate si controlate compara efectul NAC cu placebo sau metformin si a demonstrat ca NAC imbunatateste semnificativ rata de ovulatie si nasterile vii la pacientele cu SOPC. Studii recente pentru subfertilitatea masculina au aratat ca NAC creste volumul spermatic, vascozitatea, motilitatea, timpul de lichefiere si reduce stresul oxidativ al spermei.

Nutriose®fibră este un carbohidrat rezistent la digestia din intestinul subtire sau gros, fiind fermentat de catre un numar mare de bacterii din intestinul gros. Fiind un carbohidrat indigestibil, Nutriose® nu determina cresterea nivelului glucozei post prandiale sau a nivelului de insulina. Studiile au demonstrat ca suplimentarea dietei cu Nutriose® imbunatateste toleranta la glucoza si scade rezistenta la insulina. Nutriose® este o fibra prebiotica solubila in apa, fermentata de bacteriile din intestinul gros, creste numarul acestora in fecale si restabileste echilibrul microflorei intestinale pentru o distributie benefica. Nutriose® poate preveni tulburari precum: constipatia, diareea si sindromul de colon iritabil prin retentia apei de catre fibra si mareste volumul, greutatea si consistenta fecalelor. In acest context, Nutriose® poate fi utila in absorbtia de calciu, magneziu,zinc si fier si in reglarea satietatii si a greutatii corporale. Pana la 45 gr.administrate zilnic, Nutriose® este bine tolerata. Conform Societatii Europene pentru Siguranta Alimentelor (EFSA) consumul de Nutriose® in cadrul mesei determina reducerea cresterii glicemiei, imbunatateste toleranta la glucoza si scade rezistenta la insulina.

Administrarea de Inogest® are o siguranta si o tolerabilitate buna.

FIV: fertilizare in vitro, IMC: indicele de masa corporala

Sursa:
Gynecol Endocrinol, 2013, 29(4): 375-379
Gynecol Endocrinol, 2007,23 (12) 700-703
Journal of Diabetes Investigation Volume 2 Issue 5 October 2011
European Review for Medical and Pharmacological Sciences 2009, 13: 105-110

Se recomanda administrarea a 1 plic de INOGEST® de doua ori pe zi. INOGEST® se administreaza la fiecare 12 ore.

INOGEST® contine stevia, indulcitor cu zero calorii ce nu determina cresterea nivelului glicemic. INOGEST® poate fi administrat pacientilor diabetici.

Continutul unui plic se dizolva in 150 ml apa. Bautura rezultata are un gust placut de menta. Suplimentarea cu 150 ml de apa va determina schimbarea gustului, placut sau mai putin placut in functie de fiecare persoana, dar nu va influenta actiunea produsului.

INOGEST® contine indulcitor natural din stevie, fara calorii si nu determina cresteri ale nivelului glicemiei in sange. Produsul poate fi administrat inclusiv pacientilor diabetici. Produs fara gluten sau lactoza.

INOGEST® trebuie administrat in asociere cu o dieta corecta si echilibrata. A nu se depasi doza zilnica maxima admisa. A nu se lasa la indemana si vederea copiilor. A se pastra INOGEST® in locuri uscate si racoroase. A nu se utiliza produsul dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj. Daca sunteti insarcinata sau alaptati, consultati medicul referitor la dieta dumneavoastra inainte de a administra INOGEST®. In cazul in care sunteti pe tratament cu alte medicamente cu sau fara prescriptie medicala, consultati medicul inainte de a lua INOGEST®. Acest produs nu este destinat prevenirii, tratarii sau vindecarii unei boli, se administreaza pacientilor cu cerinte suplimentare, identificate din punct de vedere medical.

Compozitie calitativa si cantitativa:

Fiecare plic de INOGEST® contine mio-inozitol 2000 mg , N-acetil-cisteina 600 mg, acid folic 200 µg si Nutriose® fibra 5000 mg. Contine indulcitor din stevie. Aroma de menta.

Fiecare plic are 7.71 g.

 

Ambalaj:

Cutie de carton cu 30 de plicuri si un pliant despre produs.

INOGEST® este o formula inovativa bazata pe efectul sinergic al substantelor componente si contine mio-inozitol, N-acetil-cisteina, acid folic si Nutriose® fibra.

INOGEST® este un aliment dietetic destinat scopurilor medicale speciale, conceput si destinat pacientelor cu sindrom de ovar polichistic sau in subfertilitatea masculina la persoanele al caror regim nu poate fi realizat numai prin modificarea dietei normale.

INALME Industria Erboristica, Italia.