Lansare AKTIN® – un nou tratament pentru keratozele actinice multiple

Keratoza actinica reprezinta un stadiu precoce al unui cancer cutanat, fiind cea mai comuna leziune care se dezvolta dupa expunerea cronica la radiatiile UV cu cel mai mare potential malign. S-a demonstrat ca pacientii cu keratoze actinice multiple au un risc crescut de dezvoltare a carcinomului scuamocelular invaziv, iar studii recente au evidentiat importanta utilizarii preparatelor topice in aceste cazuri pentru tratamentul simultan al leziunilor clinice si a campului de cancerizare.

Rezultat al cercetarilor Laboratoarele Farmaceutice Krymi din Italia, in colaborare cu Universitatea Tor Vergata din Roma, AKTIN® reprezinta cel mai recent tratament al keratozei actinice de gr. I si II, cu eficienta demonstrata clinic si profil superior de siguranta si tolerabilitate. Este o formula unica, brevetata, care s-a demonstrat eficienta in eliminarea keratozelor vizibile, dar si pentru reducerea simptomatologiei specifice de la nivelul campului de cancerizare (eritem, atrofie, senzatie de arsura).

Evaluarea la 12 luni dupa finalizarea tratamentului a demonstrat mentinerea eficientei AKTIN® pe termen lung, niciun pacient nu a recidivat dupa eliminarea initiala a keratozelor actinice. Tratamentul s-a demonstrat bine tolerat, iar datorita asocierii cu Polivinil A., un nou sistem pentru eliberarea controlata a principiilor active, AKTIN® poate fi aplicat in deplina siguranta si pe suprafete cutanate mai extinse. In plus, formula contine si SPF 50 + care ofera o protectie completa contra radiatiilor UVA si UVB si previne daunele cumulative ale expunerii cronice la soare.

AKTIN® este aprobat de Ministerul Sanatatii din Romania si este disponibil in farmaciile din toata tara.

Vezi detalii produs >>