PHysiuric®: O noua abordare terapeutica a pacientului cu hiperuricemie si guta

In luna iunie Solartium a lansat pe piata din Romania produsul Physiuric®, o noua terapie inovativa pentru reducerea hiperuricemiei la pacientul cu guta.Cu o incidenta in crestere in tarile civilizate, guta (artrita gutoasa) se dezvolta la aproximativ 20% dintre pacientii cu hiperuricemie. Pe langa o dieta saraca in purine si schimbarea stilului de viata, administrarea medicamentelor pentru reducerea sintezei de acid uric reprezinta o practica curenta la pacientii cu guta. Totusi este demonstrat clinic ca 90% dintre pacienții cu hiperuricemie au o excretie renala redusa a acidului uric si doar 10% dintre acestia produc acid uric in exces, de aceea administrarea unui preparat care faciliteaza eliminarea acidului uric devine obligatorie la pacientii cu guta.
Physiuric® reprezinta o noua terapie care, administrata singular sau in asociere cu medicatia curenta, contribuie la cresterea eliminarii renale a acidului uric si reducerea hiperuricemiei. Fiecare plic de Physiuric® contine 25mEq de ioni de citrat sub forma de citrat tribazic de potasiu (echivalent a 975 mg de potasiu, 49% DZR), un puternic alcalinizant urinar care favorizeaza dizolvarea si eliminarea acidului uric in exces.
Physiuric® este recomandat pentru cresterea excretiei renale ale acidului uric si reducerea hiperuricemiei, preventia noilor atacuri de guta si profilaxia calculilor renali de acid uric. Se poate asocia unei diete cu un continut sarac de purine sau medicatiei pe baza de inhibitori ai sintezei de acid uric, pentru cresterea eficientei tratamentelor actuale si protejarea functiei renale la pacientii cu hiperuricemie si guta.

Produsul este disponibil in farmaciile din toata tara.

vezi detalii despre produs