PHysiuric® este recomandat pacientilor cu hiperuricemie si guta, pentru cresterea valorii pH-ului urinar si favorizarea excretiei acidului uric. Poate fi administrat in timpul atacului de guta, pentru reducerea durerii si redarea mobilitatii, cat si in perioada intercritica, pentru reducerea hiperuricemiei, protectia functiei renale si profilaxia noilor atacuri de guta.

Physiuric® se recomanda in asociere cu o dieta cu un continut sarac de purine si poate fi utilizat impreuna cu medicatia pe baza de inhibitori de xantin-oxidaza sau uricozurice.

PHysiuric® reduce concentratia serica de acid uric prin doua mecanisme: (1) Alcalinizare urinara.
O doza normala de PHysiuric® (25mEq) determina o crestere a pH-ului urinar cu 0,7 – 1,0 unitati. Cu cat se creste doza, cu atat mai mare este cresterea pH-ului. Cu cat creste pH-ul, cu atat mai mult creste solubilitatea uratului si excretia acidului uric. Cu o cantitate zilnica de urina normala, administrarea PHysiuric® permite dizolvarea si eliminarea unei cantitati de urat de 3 ori mai mare decat in mod normal. (2) Formarea uratului de potasiu in loc de urat de sodiu. Fiecare doza de PHysiuric® creste concentratia urinara de potasiu cu 25mEq. Uratul de potasiu format este de 8 (opt) ori mai solubil decat uratul de sodiu si se elimina mult mai usor.
In plus studiile clinice au demonstrat ca asocierea PHysiuric® medicatiei pe baza de alopurinol determina o scadere mai buna a concentratiei de acid uric seric, o crestere a pH-ului urinar, cat si un clearance mai bun al creatininei si acidului uric la nivel renal, protejand totodata functia renala a pacientilor cu guta si prevenind formarea calculilor renali de acid uric si oxalat de calciu. Administrat in timpul atacului de guta, PHysiuric® creste solubilitatea cristalelor de urat de sodiu si inhiba formarea noilor cristale, reducand inflamatia si durerea de la nivelul articulatiilor.

Se recomanda administrarea a 1-2 plicuri/zi (echivalent a 25-50 mEq). 1 plic se dizolva in 150 ml apa.
Eficienta citratului de potasiu este dependenta de doza. Daca in cazul administrarii unui plic (25mEq) persista un pH urinar sub 6.2, trebuie crescuta doza. Implicit, daca cu 1 plic (25 mEq) creste pH-ul urinar peste 6.8, trebuie scazuta doza.
Cutia contine si 14 benzi indicatoare de pH care indica doua tipuri de pH, cu valori cuprinse intre 4,50 si 9,00, pentru evaluarea individuala a pH-ului urinar la domiciliu si stabilirea dozei potrivite pentru tratament. Pentru instructiuni privind utilizarea acestor benzi, se recomanda citirea cu atentie a prospectului.

Administrarea PHysiuric® este contraindicata la pacientii cu hiperkaliemie sau cu afectiuni care predispun
la hiperkaliemie. Aceste afectiuni includ insuficienta cardiaca cronica, insuficienta renala severa, diabet mellitus necontrolat sau deshidratare acuta (ex. cauzata de diaree sau efort fizic intens). Valorile serice normale ale potasiului sunt intre 3,5 si 5,0mEq/L. Hiperkaliemia usoara este deseori asimptomatica si usor de tratat. Sunt necesare analize de sange frecvente pentru evaluarea nivelului de potasiu la pacientii care isi administreaza PHysiuric® si prezinta un risc de dezvoltare a hiperkaliemiei. In cazul unei functii renale normale, acumularea de potasiu in organism dupa administrarea PHysiuric® este putin probabila.
PHysiuric® nu trebuie administrat impreuna cu diuretice ce economisesc K+ (ex. spironolactona) sau la pacientii cu infectie urinara activa cauzata de bacterii dependente de uree sau alte microorganisme asociate cu calculi infectiosi.
Nu exista studii adecvate privind siguranta administrarii PHysiuric® in timpul sarcinii. Se poate administra la femeile insarcinate doar daca beneficiile depasesc riscurile.

In timpul administrarii PHysiuric® unii pacienti pot avea tulburari gastrointestinale usoare precum: disconfort abdominal, tulburari ale tranzitului intestinal sau diaree. Aceste tulburari pot fi reduse prin administrarea produsului in timpul mesei sau reducand doza.</p>

Fiecare plic de PHysiuric® contine 25mEq de ioni de citrat sub forma de citrat tribazic de potasiu.
Ingrediente active: citrat tribazic de potasiu monohidrat (K3C6H5O7.H2O), 2,7g/plic. Indulcitor: sucraloza.
Aroma: portocale. Agent de acidifiere: acid citric. PHysiuric® nu contine zahar sau fructoza si poate fi administrat in deplina siguranta pacientilor diabetici.

PHysiuric® este un aliment dietetic destinat scopurilor medicale speciale pe baza de citrat tribazic de potasiu monohidrat, recomandat la pacientii cu hiperuricemie (niveluri ridicate ale acidului uric in sange) si guta. Excretia in urina a ionilor de citrat si potasiu s-a demonstrat ca determina o crestere graduala, dependenta de doza, a pH-ului urinar si favorizeaza excretia acidului uric din organism, reducand implicit hiperuricemia si crescand implicit calitatea vietii pacientilor cu atacuri frecvente de guta.

In plus studiile clinice au demonstrat ca administrarea citratului de potasiu asigura si o protectie a functiei renale a pacientilor cu guta, prin cresterea clearance-ului renal al creatininei si acidului uric, cat si profilaxia litiazei renale cu calculi de acid uric.

Datorita compozitiei sale, PHysiuric® este recomandat de cele mai recente Ghiduri Europene de Urolitiaza.

Produs in Italia pentru Solartium Group.